időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Milosevics a \„tévésztár\”

MTI
2002.02.18. 12:46

Szerbiában a lakosság több mint fele követte egyenes tévéadásban Szlobodan Milosevics perét a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt, s a polgárok nagy része jónak ítélte meg a volt jugoszláv államfő fellépését a bíróságon.

A Strategic Marketing elnevezésű intézet közvélemény-kutatása szerint a per második napját, amikor Milosevics a nap végén épphogy elkezdte bevezető védőbeszédét, Szerbia lakosságának 46,7 százaléka nézte. A harmadik napon, amikor csak Milosevics beszélt, a nézettség elérte az 50,3 százalékot.

A per harmadik napját átlagban 81 percig követték a nézők egyenes közvetítésben.

A lakosság magas osztályzatot adott Milosevics múlt heti fellépésének, míg viszonylag magas azoknak az aránya is, akik csapnivalónak érezték a vádlott bevezető beszédét. Az átlagos osztályzat, amelyet Milosevics kapott a polgároktól 3,64 volt. Ötössel díjazta Milosevics fellépését a lakosság 40 százaléka, míg a polgárok 14,3 százaléka egyest adott neki.

A szerbiai és a montenegrói tömegtájékoztatás híradásainak 39,2 százalékát a Milosevics-pernek és az azzal kapcsolatos dolgoknak szentelte. Érdekes, hogy a legkevesebb időt szánta a hágai perre az állami RTS televízió, amely szócsöve volt a milosevicsi hatalomnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.