időjárás 17°C Árpád 2023. március 31.
logo

Palesztinok a palesztin hatóság ellen

MTI
2002.02.15. 12:44

Több száz palesztin tüntető kövekkel hajigálta meg pénteken Jasszer Arafat palesztin elnök főhadiszállását Rámalláhban a palesztin hatóságok kezén lévő foglyok szabadon bocsátását követelve.

„Engedjétek ki a foglyokat!”, „A palesztin hatóság börtönbe zár minket!” – ilyen és hasonló tartalmú jelszavakat kiáltoztak az AFP fotóriporterének beszámolója szerint a tüntetők, akik a Népi Front Palesztina Felszabadításáért és a Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért radikális szervezetek nevében tiltakoztak elvbarátaik bezárása ellen.

A sisakkal, gumibottal, pajzzsal felszerelt palesztin rohamrendőrök kordont vontak az épület előtt, amely Arafat hivatalának ad otthont, s ahol az izraeli hadsereg két és fél hónapja de facto háziőrizetben tartja a palesztin vezetőt, de szenvtelenül tűrték a tüntetők kődobálását. A tömeg ezután a közelben álló izraeli harckocsik felé vette útját.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.