időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Ráijesztett Václav Klausra a stewardess

MTI
2002.02.15. 09:25

Alaposan ráijesztettek csütörtökön reggel Václav Klausra, amikor felszállt a Bécs–Prága rendszeres repülőjáratra, hogy le ne késsen egy számára igen fontos szavazást a cseh képviselőházban.

A Právo című prágai lap pénteki beszámolója szerint a képviselőházi elnök a bécsi reggeli csúcsforgalom miatt már a repülőtérre is az utolsó pillanatban érkezett, s amikor felszállt a gépre és elfoglalta a helyét, igencsak meglepődött, hogy a mosolygó stewardesstől kapott újságcsomagban a prágai sajtó helyett az aznapi magyar lapok voltak. Klaus ezt ugyan egy keserű mosollyal és kézlegyintéssel még tudomásul vette, de amikor a hangszóróból azt hallotta, hogy „Jó napot kívánok! Üdvözöljük Önöket a rendszeres Bécs–Budapest járaton”, állítólag megrökönyödve felkiáltott: „Micsoda? Hát ez talán már nem is igaz!”

A házelnök tanácsadója, Jirí Weigl azonnal a légikisasszonyokhoz szaladt megérdeklődni, hová is indul valójában a gép. Csak ekkor derült ki, hogy a pilóták és a stewardessek Bécsben felszállt új csapata valóban úgy vélte, hogy Budapestre repülnek. Néhány perc alatt azonban tisztázták a helyzetet, és a gép felszállás után egyértelműen Prágába indult. Pillanatokon belül a hangszalagokat is kicserélték, és az okozott zavarért elnézést kértek az utasoktól. Klaus a felszállás után az Európai Unión belüli rendetlenségről szóló viccekkel szórakoztatta munkatársait.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.