időjárás -3°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

Ablak a világra

MTI
2002.06.26. 12:06

Ablak a világra címmel július 2-5. között Székesfehérvárott rendezik meg az értelmileg korlátozott iskolások és felnőttek XV. Országos Kulturális Fesztiválját - jelentették be a programsorozat szervezői szerdán a városban tartott sajtótájékoztatón. <br/>

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület rendezvényén az ország 68, értelmi fogyatékosokat gondozó, oktató intézményéből 1376-an vesznek részt, közülük nyolc művészeti ágban 823-an lépnek színpadra.

A produkcióknak a Vörösmarty Színház ad otthont, de a város lakói is megismerkedhetnek a bemutatott színpadi játékok, táncok, versek és prózák, ének-és zeneszámok, bábjátékok egy részével, ugyanis a fesztivál résztvevői naponta kétórás műsort adnak a Városház téren felállított szabadtéri színpadon.

A rendezvény ideje alatt nemzetközi ipar-és képzőművészeti kiállítás is nyílik az értelmileg korlátozottakat gondozó és oktató magyar, valamint holland, ír és skót intézményekben élő alkotók munkáiból.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.