időjárás 26°C Konstantin 2022. május 21.
logo

APÜSZ közlemény

MTI
2002.06.19. 12:02

Az APEH Üldözötteinek Szövetsége (APÜSZ) mint társadalmi mozgalom rendkívül aggályosnak tartja a Medgyessy Péter miniszterelnök körül kialakult helyzetet.

A nyilvánosságra került dokumentum szerint ugyanis Medgyessy Péter 1978-ban mint pénzügyminisztériumi osztályvezető, egyidejűleg a BM III/II-es főosztályának kiemelt főoperatív beosztottja volt, mint szigorúan titkos (SZT) tiszt, D-209-es számon nyilvántartva.

Az APÜSZ kíváncsi lenne arra is, hogy Medgyessy Péter szigorúan titkos tevékenysége meddig tartott, mikor szűnt meg, és egyáltalán megszűnt-e. Ez a köztudottan rendkívül hatékony kapcsolatrendszer ugyanis egészen sajátos megvilágításba helyezheti a politikai és a gazdasági életben befutott karrierjét, de még akár a Gresham-palota elidegenítésében játszott szerepét is, amelyben a vizsgálat még nem zárult le. Sőt, egy „lemerült titkosszolgálat” hatékony segítsége magyarázatul szolgálhatna az országgyűlési választások rejtélyes történéseire is.

Az APÜSZ meglepetéssel értesült arról, hogy a Belügyminisztériumban nem találják a Medgyessy-dossziét, ami kísértetiesen emlékeztet a Horn-dosszié eltűnésére. Úgy látszik, hogy a miniszterelnöki dossziék rendkívül tünékenyek.

Az APÜSZ bölcs dolognak tartaná, ha Medgyessy Péter lemondásával segítené a kialakult krízishelyzet megoldását.