időjárás -1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Behatolás a Palesztin Hatóság székházába

MTI
2002.06.28. 20:00

Izraeli katonák hatoltak be pénteken este a Palesztin Hatóság hebroni székházába, hogy megkíséreljék kézre keríteni az épületben tartózkodó palesztin fegyvereseket, feltételezett szélsőségeseket.

Az AFP palesztin szemtanúkra hivatkozó jelentése szerint az izraeli hadsereg harckocsikat és csapatszállító járműveket vezényelt az épület köré, majd nem sokkal később fények villantak fel az épületben. A palesztin szemtanúk mindazonáltal egyetlen puskalövést sem hallottak.

Az izraeli hadseregnek a francia hírügynökség által megkérdezett egyik szóvivője nem volt hajlandó kommentálni a palesztin szemtanúk állításait.

Az izraeli hadsereg feltételezése szerint az épületben 15-20 palesztin szélsőséges fegyveres barikádozta el magát. Izraeli harckocsik lövegei pénteken napközben már áttörték a székház külső kőkerítését, hogy az így keletkezett résen át beljebb hatolva a katonák megadásra kényszeríthessék a palesztin fegyvereseket.

Az izraeli hadsereg előzőleg ultimátumot adott a fegyvereseknek az önkéntes megadásra. Miután ez nem teljesült a megszabott időre, az izraeli alakulatok nehézfegyvert vetettek be. A harckocsilövegek tüze után heves tűzpárbaj alakult ki az ostromgyűrűt szorosabbra vonó katonák és a palesztin fegyveresek között.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.