időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Egyetértés és nézetkülönbség a kormány és a munkaadók között

MNO
2002.06.18. 13:46

A munkaadói oldal további egyeztetést javasolt a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán, mert a módosítás egyes részeit egyelőre nem tudják elfogadni. Ez derült ki a kormány és a munkaadói oldal képviselőinek tárgyalásai utáni tájékoztatón.

Az adójárulékokról, a költségvetésről is fognak tárgyalni majd a kormány és a munkaadói oldal képviselői a jövőben – ez derült ki Medgyessy Péter kormányfő, Kiss Péter munkaügyi miniszter és László Csaba pénzügyminiszter, valamint a munkaadói oldal képviselőinek parlamenti találkozója után.

A sajtótájékoztatón – amelyen nem vett részt a kormányfő és a munkaügyi miniszter – László Csaba, a pénzügyi tárca irányítója közölte: a tárgyalópartnerek egyetértettek abban, hogy a kormány és a Magyar Nemzeti Bank árfolyampolitikájának olyannak kell lennie, amelyik nem erősíti tovább a forinmtot, mert az már több ágazatban – Demján Sándor szerint például a textiliparban – komoly problémát okoz.

László Csaba elmondta: a kormány segítséget kért a munkaadói oldaltól annak a gazdaságpolitikai stratégiának a kidolgozásában, amelyet augusztusban kell átadni az Európai Uniónak. A pénzügyminiszter közölte: a felek egyetértettek abban is, hogy meg kell teremtei a korrupciómentes államot.

Nagy Tamás, a munkaadói oldal soros elnöke közölte: örülnek annak, hogy a kormány mind a munkavállalói, mind a munkaadói oldallal folytatott egyeztetést komolyan gondolja.

Nagy közölte: a munkaadói oldal további egyeztetést javasolt a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán, mert a módosítás egyes részeit egyelőre nem tudják elfogadni. Demján Sándor kérdésre válaszolva elmondta: mintegy nyolc-tíz ponttal nem értenek egyet. László Csaba ehhez hozzátette: az egyeztetés a következő napokban megtörténhet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.