időjárás 4°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Elhatárolódnak az új tagok

MTI
2002.06.14. 15:03

Elhatárolódnak a Magyar Rádió Közalapítvány csonka kuratóriumának és elnökségének, illetve ellenőrző testületi tagjának korábbi tevékenységétől a grémiumok májusban megválasztott új tagjai - derül ki az MTI-hez pénteken eljuttatott közös nyilatkozatukból.

A dokumentumot a kuratórium elnökségéből Agárdi Péter, Ambrus György írta alá. Mint írják, ezúton teszik egyértelművé és nyilvánossá, hogy nem vállalnak felelősséget „az ez idáig törvénysértő helyzetben működött csonka kuratóriumnak és elnökségének, illetve ellenőrző testületi tagjának 2000. február vége és 2002. május 22-e között hozott döntéseiért, határozataiért, állásfoglalásaiért, valamint ezek esetleges elmulasztásáért”.

A nyilatkozat aláírói leszögezik: megbízatásukból adódóan „elsősorban a Magyar Rádió Rt. függetlenségének, a tájékoztatás pártatlanságának és a közszolgálatiság érvényesülésének a helyreállításáért, a nemzeti és egyetemes kultúra rádiós jellegének gazdagításáért, az intézmény gazdasági stabilitásának megteremtéséért, az adófizetők pénzének takarékos, átlátható kezeléséért és a nagy hagyományú tömegkommunikációs műhely átfogó modernizálásáért” kívánnak dolgozni, a médiatörvény jegyében, felelősen együttműködve a kuratórium többi tagjával.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.