időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Elraboltak egy brit üzletembert

MNO
2002.06.19. 11:34

A rendőrség feltevése szerint váltságdíjat akarnak ki csikarni az ismeretlen tettesek. <br/>

Mint Koba Narcsemasvili grúz belügyminiszter szerdán Tbilisziben közölte, az emberrablók kedden este a főváros központjában csaptak le áldozatukra, Peter Shaw-ra, az Agrobusinessbank nevű pénzintézet felügyelőbizottságának elnökére. A rendőrruhába öltözött fegyveres bűnözők leállították Shaw gépkocsiját, majd kiráncigálták a brit üzletembert a járműből. Éppen be akarták tuszkolni saját gépkocsijukba, amikor egy valódi rendőrjárőr gépkocsija felbukkant. Az emberrablóknak rövid tűzharc után sikerült – foglyukat magukkal hurcolva – eltűnniük a helyszínről.

Az emberrablás gyakori bűncselekmény Grúziában az ország függetlenné válása óta, s különösen megszaporodtak az ilyen bűnesetek az utóbbi két évben. Ez a mostani eset azonban különösen kellemetlenül érinti Eduard Sevardnadze elnököt, aki nagy erőfeszítéseket tesz avégett, hogy külföldi tőkét csábítson az elszegényedett, bizonytalan politikai helyzetű országba. Egy ilyen befolyásos külföldi üzletember elrablása sok potenciális külföldi befektetőt elijeszthet a kaukázusi országtól. Az emberrablók a leggyakrabban az Oroszországhoz tartozó Csecsenfölddel határos Pankiszi-szorosba hurcolják az elrabolt személyeket, mert ott az államhatalomnak csekély, úgyszólván elhanyagolható

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.