időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Három család pereli be az Erste bankot

MTI
2002.06.27. 13:44

A móri fegyveres bankrablás áldozatainak hozzátartozói közül már három család szándékozik pert indítani az Erste Bank ellen - tájékoztatta Magyar György ügyvéd csütörtökön az MTI-t. <br/>

Közölte: a fegyveres rablásban meghalt biztosítási szakember hozzátartozóitól már megkapta a megbízást a jogi eljárás lefolytatására. A bank két elhunyt alkalmazottjának hozzátartói pénteken beszélik meg vele az eljárással kapcsolatos részleteket.

Magyar György kifejtette: az elhunytak hozzátartozói teljes kártérítésért, egyebek között az árván maradt gyermekek számára életjáradékért szándékoznak beperelni a bankot. A hozzátartozók meggyőződése ugyanis, hogy a pénzintézet nem tett meg mindent az ott dolgozók és az ügyfelek biztonsága érdekében. Hozzátette: a kártérítési igényeket szakértők segítségével, családtagokra lebontva határozzák meg. Az ügyvéd jelezte: a kártérítési pert még a nyári bírósági szünet előtt elindítja az illetékes bíróságon.

Lenkei Anikó, az Erste Bank marketing- és pr-igazgatója az MTI érdeklődésére közölte, hogy az általuk meghatalmazott ügyvédi iroda álláspontja szerint a bankot jogi értelemben kártérítési felelősség nem terheli, mivel a tragédiát a bank működési körén kívül eső, elháríthatatlan, terrorjellegű támadás okozta. Megjegyezte: a pénzintézet azonban, átérezve a személyes tragédiákat, együttérzésének kifejezésén túl adományokkal is támogatta az áldozatok hozzátartozóit.

Az Erste Bank Hungary Rt. az Orosz V. Ügyvédi Irodának adott meghatalmazást arra, hogy a móri tragédiával összefüggésben az áldozatok hozzátartozói által indított kártérítési ügyekben, bírósági eljárásokban a pénzintézetet képviselje.

Az Erste Bank móri fiókját május 9-én érte brutális fegyveres támadás, amelynek következtében hatan a helyszínen, ketten pedig kórházban haltak meg. A tettesek mindmáig ismeretlenek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.