A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Lemondott egy debreceni fideszes

Azonnali hatállyal lemondott mandátumáról és péntektől szünetelteti párttagságát Mező Ferenc, a Fidesz egyik debreceni önkormányzati képviselője, mert nevét összefüggésbe hozták a napokban Nyíregyházán nyilvánosságra került nyelvvizsga-botránnyal - tudta meg az MTI szombaton.

MTI
2002. 06. 15. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye főügyésze csütörtökön közölte, hogy egy volt főiskolai hallgató és társai olyan személyek helyett mentek el nyelvvizsgázni pénzért, akik megszerezték ugyan a diplomájukat, de a kötelező nyelvvizsgát nem tették le.

Az így megvásárolt nyelvvizsgával több tucat személy jutott teljes értékű diplomához. A főügyész tájékoztatása szerint a mások „segítségével” nyelvvizsgázók között önkormányzati képviselő is volt.

Szombaton derült ki, hogy Mező Ferenc előző nap – azonnali hatállyal – lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról, és a vizsgálat befejezéséig szünetelteti párttagságát a Fideszben.

Mező Ferenc egyébként ártatlannak tartja magát az ügyben, és biztos abban, hogy az eljárás során nem találnak rá nézve terhelő tényeket. Elmondása szerint párttagságát azért szünetelteti, hogy az eset miatt a Fideszt ne érhesse méltatlan támadás, képviselői mandátumáról pedig azért mondott le, hogy erkölcsileg ő maga se legyen támadható.

Sásdi András, a Fidesz debreceni önkormányzati frakciójának vezetője újságírók kérdésére szombaton tisztességes lépésnek nevezte Mező Ferenc lemondását, mert ezzel az üggyel a vizsgálat idejére sem terheli a pártját. A frakcióvezető az ügyet nem kívánta kommentálni, csak annyit mondott, hogy az ártatlanság vélelme Mező Ferencet is megilleti.

Mező Ferenc a Fidesz jelöltjeként 1998-ban egyéni önkormányzati választókerületben jutott mandátumhoz. A helyhatósági választások közelgő időpontja miatt lemondása nyomán nem kell időközi választást kiírni Debrecenben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.