időjárás 16°C Helga 2023. október 3.
logo

Merénylet a Gáza-övezetben

MTI
2002.06.15. 18:45

Egy palesztin fegyveres behatolt szombat este a Gázai övezet északi részén fekvő Dugit zsidó telepre, és két izraelit agyonlőtt, kettőt pedig megsebesített. Az egyik sebesült állapota életveszélyes. Maga a kézigránátokkal és lőfegyverrel felszerelkezett palesztin a támadás nyomán kirobbant tűzharcban halálos sebet kapott.

Előzőleg az izraeli hadsereg alakulatai felfedeztek egy robbanóanyaggal megrakott személyautót a szintén a Gázai övezet északi részén fekvő Alei Sinai és Nicani zsidó telepeket övező kerítés közelében. Alig harminc méterre a járműtől, amelynek belsejében a mintegy 180 kilogramm robbanóanyagon kívül két rakétavetőt is elrejtettek, a katonák egy másik pokolgépet is találtak – jelentette az AFP.

Az izraeli hadsereg közleménye szerint a merénylők távirányítóval hozták volna működésbe az autóban lévő robbanóanyag gyújtószerkezetét, és ha tervük sikerült volna, a detonáció óriási károkat okozott volna. Az első feltételezések szerint a merénylet célpontjai izraeli katonák lettek volna. Két nappal ezelőtt ugyanis ugyanebben a térségben ugyanilyen pokolgéppé átalakított autóra bukkantak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.