A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rakétatámadás Kabulban

Rakéta csapódott be szombat reggel a kabuli repülőtér térségében, ahol az Afganisztánban állomásozó nemzetközi biztonsági erő (ISAF) egyik kulcsfontosságú támaszpontja van. <br/>

MTI
2002. 06. 29. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afgán belügyminisztérium illetékese közölte: a robbanásban senki sem sérült meg és anyagi károk sem keletkeztek. A lövedék a légikikötő környékén csapódott be, és akkor még nem tudták megmondani a detonáció okát.

Nem tudni, kik voltak a támadók. Az afgán hatóságok szerint vagy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagjai, vagy a külföldi erők (ISAF) afganisztáni jelenlétét, illetve Hamid Karzai ideiglenes államfő kormányát ellenző fegyveresek indították a rakétát.

Közben szombaton délután a fővárostól 500 kilométerre délre lévő Szpinboldakban a tűzoltók még mindig birkóztak a pénteken egy lőszerraktárban történt robbanás miatt keletkezett lángokkal. Csaknem egy nappal a detonáció után a még fel nem robbant lövedékek újabb és újabb robbanássorozatokat okoznak. „Mintha rakétaeső hullana a városra” – fogalmazott az egyik helybéli.

A robbanás oka egyelőre nem ismeretes. Nincs kizárva, hogy támadás érte a raktárt. Egy szemtanú látni vélte, hogy kézigránátot dobtak az épületre. A legfrissebb adatok szerint legkevesebb huszonöten vesztették életüket, de több személyt még mindig eltűntként tartanak számon. A pakisztáni határ közelében lévő Szpinboldak az Afganisztánba hazatérő menekültek egyik fogadóállomása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.