időjárás 21°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Ügyészi jelentés az erfurti mészárlásról

MTI
2002.06.25. 15:28

Az erfurti Gutenberg gimnáziumban április végén vérfürdőt rendező diák magányos tettes volt, a bűncselekményt bosszúból követte el - közölte kedden a türingiai székvárosban a tartományi belügyminiszter.

Christian Köckert a helyi ügyészség vizsgálatait összegezve elmondta: a korábban a gimnáziumból kicsapott Robert Steinha:user hidegvérrel hajtotta végre előre kitervelt akcióját. Április 26-án délelőtt behatolt egykori iskolájába, és 10:58 és 11:08 óra között pisztollyal agyonlőtt 12 tanárt, egy titkárnőt, két diákot és egy rendőrt. A folyosón közben találkozott egy – a felújítási munkákban részt vevő – ipari tanulóval, aki megkérdezte tőle: érettségi tréfára készül-e. Steinha:user ekkor levette a maszkját, és azt felelte: kirúgták a gimnáziumból, azt akarja megtorolni – vallotta a kihallgatáson az ipari tanuló.

A nyomozók elvetették egy második számú elkövető lehetőségét. A csaknem 300 tanú közül ugyanis hatan azt állították, hogy két tettest láttak az iskolában. A kihallgatások során azonban kiderült, hogy egyikük sem látott egyidejűleg két fegyveres személyt a gimnáziumban.

Az erfurti ámokfutást vette példának néhány tanuló egy hannoveri gimnáziumban. Mint a Hannoversche Allgemeine Zeitung kedden beszámolt róla, a tizedik osztályos fiúk álarcot húzva rohantak be iskolájukba, játékpuskákat és vízipisztolyokat szegezve diáktársaikra és tanáraikra, miközben petárdákat vágtak a földhöz. Az „évzáró tréfának” szánt akció nyomán a rendőrség vizsgálatot indított 14 tanuló ellen.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.