időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Zajkommandó cirkál Szegeden

MTI
2002.06.17. 12:57

Huszonkét szórakozóhelyen mért a megengedettnél magasabb zajszintet Szegeden a hét végén az újonnan létrehozott ellenőrző csoport, amely egyelőre csak figyelmeztette az érintett helyek működtetőit.

Bárány Zoltán, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-nek elmondta: a háromtagú – rendőrből, közterület-felügyelőből és akusztikai szakemberből álló – ellenőrző csoport szombaton kezdte meg munkáját, és a két hétvégi napon számos vendéglátóhelyet ellenőriztek.
Ismertetése szerint közülük huszonkettőben mértek a helyi közgyűlési határozatban megengedettnél magasabb zajszintet.

A járőrök egyelőre csak figyelmeztették az érintetteket, a későbbiekben viszont eljárást kezdeményeznek a túl hangos szórakozóhelyek működtetői ellen.
Enyhébb esetekben pénzbüntetést róhatnak ki rájuk, de elrendelhetik a szórakozóhely ideiglenes bezárását is.

Az úgynevezett zajkommandó saját terve szerint járja a szórakozóhelyeket, valamint lakossági bejelentésekre is végez ellenőrzést. A csoport megalakításáról pénteken írt alá megállapodást a város jegyzője és a szegedi rendőrkapitányság vezetője.

A zajkommandót azért hozták létre, mert számos bejelentés érkezett a rendőrséghez és az önkormányzathoz a zajos szórakozóhelyek miatt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.