időjárás 2°C Elza 2023. december 1.
logo

A parkolási igazolványok hamisítói ellen

MNO
2003.02.17. 13:01

Várhatóan néhány héten belül használatba kerül az a matrica, amely a mozgáskorlátozottak parkolási engedélyét hitelesíti a főváros egyes területein - adta hírül a Magyar Televízió Online.

Az erről szóló megállapodást hétfőn írta alá újságírók előtt Budapesten a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke, valamint a Centrum Parkoló Rendszer Kft. ügyvezető igazgatója. Hegedűs Lajos, a MEOSZ elnöke elmondta: a megállapodás célja megoldást nyújtani arra, hogy a mozgáskorlátozottak igazolványával történő visszaélések a jövőben egyértelműen kiszűrhetők legyenek, és így megszűnjenek az érintettek parkolási gondjai.

Ezért a szövetség és a parkolási társulás olyan hologrammal ellátott parkolási matricát bocsát ki, amelyet a MEOSZ ad át a nála
önkéntesen jelentkezőknek, egyúttal nyilvántartásba véve a parkolási engedélyre jogosultakat. A szövetség elnöke hozzátette: a matricák csak átmeneti megoldást jelentenek, s addig lesznek használatban, amíg nem vezetik be a mozgáskorlátozottak részére az uniós normáknak megfelelő parkolási igazolványokat. Közlése szerint ez 2004 júliusában várható.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.