időjárás 9°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Akadozhat a tejellátás

MNO
2003.02.06. 14:33

Ma az ország háromnegyed részére tudták elszállítani a tejtermékeket a forgalmazók a rossz időjárási, közlekedési viszonyok miatt.

A hóakadályok miatt komoly nehézségekbe ütközik a tej felvásárlása a termelőktől, a nehezen járható utak miatt a kamionok késve, de csaknem mindenhová kiszállítják a tejet. A visszafelé vezető utakon azonban több kocsi elakadt – áll a tejtermékeket forgalmazó Nutricia Rt. mai közleményében.

A cég a tegnapi napon országszerte teríteni tudta a tejtermékeket, míg a mai napon a boltok háromnegyedét tudják ellátni. Sárospatakot és környékét a méteres hótorlaszok miatt nem tudják majd megközelíteni a kamionok, ám a kocsik készenlétben állnak, s a közlekedési helyzet javulása esetén azonnal útnak indulnak.

– A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a meglévő készleteket is felhasználva, az országszerte friss tejet kaphassanak az emberek – nyilatkozta Kiss Pál István, a Nutricia Rt. vezérigazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.