időjárás 13°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Boross az EU-csatlakozásról

MNO
2003.02.08. 16:35

Boross Péter szerint az európai uniós csatlakozással kapcsolatban több tájékoztatásra volna szükség, és fel kell hívni a figyelmet arra a veszélyre, ami abból származna, ha az ország nemmel szavazna az integrációra.

A volt miniszterelnök szerint az, hogy a kormányzat „méltatlan vitába” keveredett egy európai uniós főtisztviselővel, presztízsveszteséget jelent. A magyar külpolitika elvesztette az Antall József miniszterelnöksége idején kivívott és elért rangját – tette hozzá a politikus. Mint mondta: reálisan és értelmesen végig kellene gondolni, hogy az ország méreteiből, politikai pozíciójából mi következik, meddig és hogyan lehet minősíteni „a nálunk erősebbeket”.

Szerinte fel kellene vetni azt a kérdést is, hogy a politikai mérlegelés és jó ízlés némely esetben nem hiányzik-e a politikusi megnyilatkozásokból. Arra buzdítom az MDF-et, hogy tartson ki a megfontolt józanság mellett, mert az mindig kifizetődő, és ezt kívánja a nemzet iránti kötelezettsége is – hangsúlyozta Boross Péter – Politikaforum.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.