Boross az EU-csatlakozásról

Boross Péter szerint az európai uniós csatlakozással kapcsolatban több tájékoztatásra volna szükség, és fel kell hívni a figyelmet arra a veszélyre, ami abból származna, ha az ország nemmel szavazna az integrációra.

MNO
2003. 02. 08. 16:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt miniszterelnök szerint az, hogy a kormányzat „méltatlan vitába” keveredett egy európai uniós főtisztviselővel, presztízsveszteséget jelent. A magyar külpolitika elvesztette az Antall József miniszterelnöksége idején kivívott és elért rangját – tette hozzá a politikus. Mint mondta: reálisan és értelmesen végig kellene gondolni, hogy az ország méreteiből, politikai pozíciójából mi következik, meddig és hogyan lehet minősíteni „a nálunk erősebbeket”.

Szerinte fel kellene vetni azt a kérdést is, hogy a politikai mérlegelés és jó ízlés némely esetben nem hiányzik-e a politikusi megnyilatkozásokból. Arra buzdítom az MDF-et, hogy tartson ki a megfontolt józanság mellett, mert az mindig kifizetődő, és ezt kívánja a nemzet iránti kötelezettsége is – hangsúlyozta Boross Péter – Politikaforum.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.