időjárás 15°C Helga 2023. október 3.
logo

Február 2.: Magyar politikai élet

MN-összefoglaló
2003.02.02. 21:01

Polgári körök a háborús készülődés ellen; Medgyessy Péter részvétét fejezte ki Amerikának; Román elektori választás; Erdő Péter szentmiséje.

Polgári körök a háborús készülődés ellen
Kiáltványt intéztek a kaposvári polgári körök az országban működő más polgári szervezetekhez, hogy nyilatkozatban ítéljék el a kormány nemzetközi felhatalmazás nélküli háborús készülődését. Az MKDSZ szerint a kabinet kiszolgáltatta Magyarországot a szűk politikai érdekeknek.
Medgyessy Péter részvétét fejezte ki Amerikának
A magyar miniszterelnök szombaton táviratban fejezte ki részvétét az Amerikai Egyesült Államok elnökének és Izrael állam miniszterelnökének a Columbia űrrepülőgépet ért szerencsétlenség miatt. Kovács László külügyminiszter szintén gyásztáviratot küldött
Colin Powell amerikai és Benjamin Netanjahu izraeli
külügyminiszternek.
Román elektori választás
Eredményes volt a román kisebbségi önkormányzati választás. az 53 tagú közgyűlésbe kivétel nélkül a választási koalíció tagjai kerültek be. A testületbe nem jutottak be a Román Alternatíva Tömörülés jelöltjei.
Erdő Péter szentmiséje
Erdő Péter prímás, esztergom-budapesi érsek ünnepi szentmisét mutatott be Gyertyaszentelő Boldogasszony napja alkalmából a Szent István-bazilikában.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.