A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Február 6.: Magyar politikai élet

A kormány átengedné az USÁ-nak a magyar légteret; Kinevezték az LB elnökhelyettesét; ÁSZ: nagyobb hatáskör?; Megállapodás az egyházak finanszírozásáról; Rétegadó lett az Eva; Tüntetés a Weiss Manfréd kórházért; KEHI: hetvenmilliárd forint veszett kárba; László Csaba a Távol-Keleten; Ellentétes hatást válhat ki az EU-kampány

MN-összefoglaló
2003. 02. 06. 21:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány átengedné az USÁ-nak a magyar légteret
Juhász Ferenc honvédelmi miniszter bejelentette: a kormány támogatná, ha az USA egy esetleges Irak elleni háborúhoz a magyar légtér használatát kérné. Simicskó István, a honvédelmi bizottság fideszes alelnöke szerint a kormány ismét felelőtlenül és elhamarkodottan nyilatkozik.

Kinevezték az LB elnökhelyettesét
Mádl Ferenc köztársasági elnök ma kinevezte Rabóczki Edét a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökhelyettesi tisztségére. Az államfő támogatja a Néprajzi Múzeumnak helyet adó egykori Kúria épületének visszaszolgáltatását az LB részére. Szili Katalin házelnök is támogatja, hogy az LB minél hamarabb visszakapja az egykori Kúria épületét.

ÁSZ: nagyobb hatáskör?
Szili Katalin, az országgyűlés elnöke levélben fordult a kormányfőhöz, hogy a közvetlenül a parlamenthez tartozó intézmények költségvetésére ne a kormány, hanem az országgyűlés tegyen javaslatot. A házelnök ígéretet tett arra, hogy a tavaszi ülésszakon mindent megtesz a parlament azért, hogy az ÁSZ két hiányzó alelnökét megválassza.

Megállapodás az egyházak finanszírozásáról
A kormány és a történelmi egyházak vezetői megállapodtak az idei költségvetés egyházakat érinto részéről. A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter az Országházban tartott megbeszélés után elmondta, hogy tíz napon belül kidolgozzák a támogatások elosztását az egyes egyházak között.

Rétegadó lett az Eva
A Medgyessy-kormány becsapta és félrevezette a vállalkozókat: az egyszerűsített vállalkozói adó mind szakmai, mind politikai értelemben egyértelmű bukás, mivel nem azok választották akiknek ígérték – jelentette ki Tállai András, a Fidesz-frakció mai sajtótájékoztatóján.

Tüntetés a Weiss Manfréd kórházért
Három alternatívát vázolt fel a Csepeli Weiss Manfréd kórház tervezett átalakításával kapcsolatban Szolnoki Andrea, főpolgármester-helyettes mai sajtótájékoztatóján. Balla Károly, a szombati kórházbezárás elleni tüntetést szervező Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) budapesti bizottsági elnöke nem ért egyet Szolnoki Andrea elképzeléseivel. Több törvény módosítását is javasolja a Kormányzati Ellenorzési Hivatal, miután jogszabályi kuszaságot is lát gyakran a helytelen gazdálkodás mögött.

KEHI: hetvenmilliárd forint veszett kárba
Ezermilliárd, vagyis egybillió forint költségvetési pénz felhasználását ellenőrizte az elmúlt fél évben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, és úgy találta, hogy 70 milliárd forint veszett kárba hűtlen vagy hanyag kezelés, néhány esetben csalás, jogosulatlan előny, netán irathamisítás miatt.

László Csaba a Távol-Keleten
Nem helytálló az a feltételezés, hogy László Csaba 12 napos, távol-keleti útja 15 millió forintba került volna – jelentette ki a Pénzügyminisztérium szóvivője a Magyar Hírlapnak. Közölte: a háromfős delegáció útja pusztán ötmillió forintba került, ebből fejenként 934 ezeret business osztályú jegyekért fizettek, a többi szállás, a biztosítás és a napidíj költsége.

Ellentétes hatást válhat ki az EU-kampány
Ha ez a kormányzati kampány folyik még tovább az országban, akkor még kevesebben lesznek azok akik az Európai Unió mellett fognak majd szavazni a népszavazáson – hangzott el csütörtökön a Magyar Televízió Napkelte című műsorában, amelynek vendége Varga Mihály, volt pénzügyminiszter, a Fidesz-alelnöke volt, aki beszélt a pártját érintő változásokról, továbbá a polgári körökről is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.