időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Kamatspekulációk a forintpiacon

MNO
2003.02.20. 17:45

A külföldi befektetők megjelentek a hosszabb lejáratokon is, az egyhetes és az egy hónapos időtávra igencsak megélénkült a forgalom. A devizapiacon nem történt számottevő változás.

Piaci pletykák szerint a monetáris tanács hétfői ülésén ismét szóba kerül majd a jegybanki alapkamat és a repokamat közötti – jelenleg 3 százalékos – folyosó szűkítése. A legtöbben arra számítanak, hogy az MNB egy százalékponttal, 4,50 százalékra emeli az overnight kamatszintet. Arról is hallani lehetett, hogy a mostani érték kétszeresére, 200 milliárd forintra emelik a kéthetes jegybanki betét limitjét.

A devizapiacon egyedül a dollár nemzetközi piacokon bekövetkező gyengülése hozott némi színt a kereskedésbe. Az amerikai deviza közel 2 forinttal lett olcsóbb, a nap végén 227,80/228,00 forinton állt a kurzus. A forint jegyzése viszont stagnált, a 10,79 százalékos záróérték mindössze 0,02 százalékpontos gyengülést jelent – írja a napionline.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.