időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Nancy Goodman Brinker Somogyban

MNO
2003.02.06. 12:03

Somogyi látogatásának első programjaként az Egyesült Államok budapesti nagykövete, Nancy Goodman Brinker a kaposi Mór megyei kórház Mamográfiai Központját kereste fel, ahol a mellrákszűrésre várakozók csaknem félszáz falusi asszonnyal a vizsgálatok fontosságáról beszélgetett.

A városházán Szita Károly polgármester fogadta a diplomatát, aki a látogatása után egyebek közt elmondta: a taszári bázis felajánlásával Magyarország jó lehetőséget kapott ahhoz, hogy bizonyítsa az Egyesült Államokkal és a NATO-val való együttműködési képességét.

Szita Károly arról tájékoztatta a nagykövetet, hogy bár Kaposvár megszokta az amerikai katonák jelenlétét, a mostani kontingens szerepét másként ítéli meg, mint a délszláv béke fenntartására érkezett IFOR és SFOR erőkét. Szita a hangulatváltozás okát abban is látja, hogy a taszári kiképzők anélkük tevékenykednek, hogy az Irak elleni hadviseléshez az ENSZ BT vagy a NATO felhatalmazást adott volna az Egyesült Államoknak. A polgármester a nagykövettől korrekt, ellentmondásmentes tájékoztatást kért, melyre Nancy Goodman Brinker ígéretet tett.

Kora délután a nagykövet asszony látogatást tett övéinél a taszári bázison, és ott volt annak a repülőgépnek az indításán, amely magyar segélyszállítmánnyal indult útnak Afganisztánba.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.