időjárás 9°C Aurél 2023. október 5.
logo

Újabb iraki önkéntesek érkeztek Taszárra

MNO
2003.02.05. 12:04

Újabb iraki önkéntesek érkeztek Taszárra – jelentette be a Somogy megyei védelmi bizottság elnöke. Gyenesei István erről a testület rendkívüli ülésén beszélt, ahol Lamperth Mónika belügyminiszter és Salgó László országos rendőrfőkapitány is részt vesz. Gyenesei István arról nem beszélt, hogy hány új iraki érkezett Taszárra.

Mint ismeretes: januárban mintegy 50 önkéntes érkezett különgéppel a bázisra, akiket elsősorban tolmácsolásra és közigazgatási feladatokra készítenek fel egy esetleges iraki akció esetére – adta hírül az Info Rádió.

Magyarország nem akar résztvenni az Irak elleni háborúban

Magyarország nem kíván részt venni egy Irak elleni katonai akcióban – erősítette meg a honvédelmi miniszter. Juhász Ferenc, a honvédelmi bizottság ülésén arról is beszélt: a Taszáron kiképzendő állomány tagjait szigorúan ellenőrzik, és ebben a magyar nemzet biztonsági szolgálatok is részt vesznek.

Hozzátette: voltak olyan irakiak az önkéntesek között, akiket a magyar fél nem engedett Magyarország területére. Juhász Ferenc hangsúlyozta: a taszári kiképzés miatt nem kell biztonsági kockázattal számolni. Úgy vélte: a pánikhangulatot csak az ellenzéki politikusok próbálják gerjeszteni. Az ülésen a honvédelmi miniszter a Grippen vadászrepülőgépek bérletéről és az afganisztáni magyar misszióról is tájékoztatja a testületet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.