időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Az MSZP és a Fidesz vitája a földgáztörvényről

MTI
2003.03.18. 11:44

Az MSZP szerint a földgáztörvényről szóló javaslat kiemelkedő jelentőségű, magas szakmai színvonalú előterjesztés. Balla György (Fidesz) szerint a törvény jövőre újabb gázáremelést eredményez, illetve egyes érdekcsoportokat leszámítva senkinek sem jó.

Az MSZP szerint a földgáztörvényről szóló javaslat kiemelkedő jelentőségű, magas szakmai színvonalú előterjesztés.

Az MSZP szerint a javaslat segíti az egységes versenyfeltételek kialakítását, ezzel szemben a Fidesz úgy véli, a törvényjavaslat nem segíti a versenyt, és nem védi a fogyasztók érdekeit.

A földgáztörvény keddi parlamenti vitájában Podolák György, a szocialista frakció vezérszónoka úgy fogalmazott, a jogszabály célja egységes versenyfeltételek kialakítása a piaci szereplők számára, továbbá diszkriminációmentes hozzáférés biztosítása a szállító- és elosztóvezetékekhez, valamint a tárolókhoz.

Hozzátette: a gáztörvény céljai között szerepel a piaci szereplők átlátható működésének biztosítása, a fogyasztóvédelem erősítése.

Balla György (Fidesz) szerint a törvény jövőre újabb gázáremelést eredményez, illetve egyes érdekcsoportokat leszámítva senkinek sem jó. A Fidesz vezérszónoka hangsúlyozta, mivel a jogszabályt később módosítani kell majd, érdemesebb lenne ősszel megalkotni a törvényt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.