időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Győr-Siófok 2-2 – Szanyó a megmentő

MNO
2003.03.22. 18:56

Jól kezdte a Siófok a mérkőzést, hiszen Csordás góljával már a negyedik percben sikerült megszereznie a vezetést. A gyors gól utáni középkezdést követően Bajevski kapufájával közel kerültek az egyenlítéshez a hazaiak, ám ezt leszámítva nem sok vizet zavartak.

A vendégek pedig nem ültek rá az eredményre, sőt, az ingatag győri védelmet Schultz irányításával akkor bontották meg gyors kontráikkal, amikor csak akarták.

Ezen próbált meg változtatni a Varga-Csertői páros, amikor félóra elteltével a sokat hibázó Hucika helyére Herczeg Miklós állt be. Alig pár perc múlva aztán a szinte észrevehetetlen Peric is honfitársa sorsára jutott, őt Baumgartner váltotta. Érdemes megjegyezni, hogy mindkét légióst magyar játékos váltotta, akik bizony jobban teljesítettek, mint a kezdőbe jelölt társaik.

A második félidőben már egy másik Győrt láthatott a közönség, a hazai öltözőben elhangzott dorgálás a jelek szerint megtette a hatását. Alig telt el ugyanis néhány perc a második játékrészből, amikor Szanyó szemfüles góljával egyenlített a hazai gárda.

A gól után felbátorodtak valamelyest Nicsenkóék, ám a Siófok továbbra is azt játszotta, amit az első 45 percben, vagyis zárt védekezésből indítottak gyors kontrákat. Ennek eredményeként aztán Koller góljával ismét sikerült a vezetést megszerezni, sőt, a gól előtt egy perccel a csereként pályára lépő Filipovic is betalált – Erdős játékvezető azonban les címén annulálta a találatot.

Újabb negyedóra elteltével aztán fölénybe került a Győr, amit Salamon fejese jelzett, ám a labda a lécen csattant. Egy perc múlva aztán megint egyenlítettek a hazaiak, Szanyó szinte lemásolta előző gólját: egy lecsorgó labdát vágott Németh kapujába. Ezzel kialakult a 2-2-es végeredmény, ami a Győrre játékára nézve – talán, a két kapufa ellenére is – hízelgő, hiszen a mérkőzést szinte végig a vendégek irányították – adta hírül a ma.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.