időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Orosz tiltakozás az amerikai kémrepülések miatt

MNO
2003.03.23. 09:07

Az orosz külügyminisztérium szombaton erélyesen tiltakozott az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségénél amiatt, hogy az amerikai légierő továbbra is kémrepüléseket hajt végre Oroszország határai mentén. Moszkva szerint a repülések tovább élezik az Irak ellen kirobbant háború miatt amúgy is feszültté vált hangulatot a térségben – jelentette az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség a tárca tiltakozását ismertetve.

Az orosz külügyminisztérium közlése szerint szombaton egy U-2-es típusú amerikai kémrepülőgép az orosz-grúz határ fölötti légtérben tartózkodott huzamos ideig. Washingtonban ezeket a kémrepüléseket a térségben megbúvó terroristák támaszpontjainak a felkutatására indított műveleteknek állítják be. Moszkva azonban már többször is az amerikai fél tudomására hozta, hogy aggodalommal tölti el a határai közelében folytatott kémtevékenység – közölte az orosz külügyminisztérium.

Oroszország szerint aligha a feltételezett terroristák felkutatása a kémrepülések célja, az amerikaiak tevékenysége inkább a hidegháború korának gyakorlatára emlékeztet – vélte az orosz külügyi főhatóság – adta hírül az origo.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.