időjárás 5°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Szocialista cenzúra Békésben

MNO
2003.03.13. 15:42

Békés megye kormánypárti vezetése korlátozza a szólásszabadságot. Erről Domokos László a Fidesz megyei elnöke beszélt csütörtöki békéscsabai tájékoztatóján, utalva arra, hogy az új megyei vezetés felmondta a helyi Csaba Televízióval korábban kötött szerződést, amelynek értelmében a tévétársaság teljes egészében, vágatlan formában közvetítette a megyegyűlésen elhangzottakat.

Az új közvetítési koncepció értelmében, amelyet a képviselők többsége jóváhagyott a közgyűlés március 7-ei ülésén, a Csaba Televízió a továbbiakban csak egy harmincperces, szerkesztett összeállítást juttat el a nézőkhöz.

A megyei elnök rámutatott: ezzel a gyakorlattal az önkormányzat vezetése korlátozza a nyilvánosságot, mert a nézők nem tudják eldönteni, hogy a számukra húsbavágó kérdésekben a politikusok közül kik képviselik érdekeiket, kik milyen álláspontot foglaltak el egy-egy vita során és hogyan szavaztak.

- A harmincperces összefoglaló elsősorban propaganda funkciókat elégít ki, és nem biztosítja az állampolgárok számára a nyilvánosságot – szögezte le. Domokos László kifejezte aggályát, hogy a megyei önkormányzat által követett televíziós gyakorlatot átveszik a helyi önkormányzatok is.

A Fidesz megyei vezetője kritikával illette Varga Zoltánnak, a megyei közgyűlés szocialista elnökének vitavezetési gyakorlatát is.
- Kénytelenek vagyunk szervezeti és működési szabályzattal járni a megyei közgyűlésekre, mert egyre inkább elharapódzik az a gyakorlat, hogy az elnök nem ad szót az ellenzéki képviselőknek, mondván: zavarjuk a közgyűlés előre elhatározott menetrendjét – mondta Domokos László.

Forrás: MTI – fidesz.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.