időjárás 13°C Malvin 2022. október 1.
logo

Új elnevezések a Microsoftnál

MNO
2003.04.10. 13:52

A szoftvergyártó új elnevezési rendszere várhatóan egyszerűbbé teszi a telepített összetevők nyomon követését.

Új elnevezési rendszert vezetett be a Microsoft. A változtatás a Windows asztali és szerver változataihoz, valamint az Office-hoz kiadott apróbb – a következő nagy javítócsomagba (SPx) általában belekerülő – frissítéseket-javításokat érinti.

Ismeretes ugyanis, hogy a jelenleg (eddig) működő rendszerben ezek az úgynevezett hotfixek egységesen a Q123456i.exe nevet viselik, mely a Microsoft Knowledge Base (Tudásbázis) vonatkozó cikkének azonosítójára utal.

Az áprilistól bevezetett új elnevezési rendszer új, egyértelműbb sémát alkalmaz: ProductName-KBArticleNumber-Option-Language.exe. A Microsoft reményei szerint a változtatás segít a rendszeradminisztrátoroknak a telepített (és telepítendő) összetevők egyszerűbb nyomon követésében.

A változtatás nem érinti a Windows NT4-hez kiadott hotfixek elnevezését – azok továbbra is az eddig megszokottak szerint várnak letöltésre a Microsoft szerverein – írja a ma.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.