időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Buszbaleset Baranyában

MNO
2003.05.14. 17:26

Halálos közlekedési balesetet okozott a Baranya megyei Villány határában egy buszvezetõ ismerõse.

A Pannonvolán utasokkal teli járata egy balra ívelõ kanyarban sodródott ki, majd nekiütközött egy híd korlátjának. Ezt követõen több száz méteren keresztül kacsázott az út egyik és másik oldala között, kidöntve mindent amivel találkozott. Sajnos egy kerékpárját toló idõs férfit is elütött, aki a helyszínen meghalt. A busz egy vasúti keresztezõdésben állt meg, szerencsére vonat éppen nem érkezett.

Az utasok közül öten könnyebben megsérültek, õket a mentõk a helyszínen látták el. A balesetet feltehetõen az okozta, hogy a vezetõ átengedte a volánt egy ismerõsének, aki erõsen ittas lehetett. A rendõrség ezt egyelõre nem erõsítette meg, de nem is cáfolta. Annyi tájékoztatást kaptunk a helyszínen, hogy ezt majd szakértõ feladata lesz megállapítani, ám a szemtanúk szerint a férfi alig állt a lábán. A balesetet okozó mûszaki hibát emlegetett, mondván elromlott a szervo-berendezés. A baleset körülményeinek tisztázása szakértõ bevonásával megkezdõdött – olvasható a radio.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.