időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Dominik Hasek jégkorongkapus félholtra verte ellenfelét

MNO
2003.05.20. 12:30

Dominik Hasek cseh olimpiai bajnok, és a 2001-02-es esztendő Detroit Red Wings színeiben Stanley kupagyőztes kapusfenoménje kegyetlenül megverte egy hazai extraliga in-line mérkőzésen jégkorongozó ellenfelét. A kapust büntetőjogi felelősségrevonás fenyegetheti.

Nagano olimpiai bajnoka a cseh MF Dnes.cz internetes hírportál tájékoztatása alapján nem bírta féken tartani idegrendszerét, és a vasárnapi mérkőzésen egy párbaj után megtámadta Martin Sílát, az ellenfél játékosát. Néhányszor arcon ütötte hokiütőjével, amelynek követketkeztében Síla orra összetört, és nyaki hátgerince is megsérült. Sílát, SK IHC Pardubice játékosát azonnal kórházba szállították és elsősegélyben részesítették. Később az orvosok aggyrázkódást is megállapítottak a megvert játékosnál. Hasek állítólag nyomdafestéket nem tűrő hangon kiabált, más játékosokat is megtámadott, akik a verekedésben megpróbálták lecsilapítani a feldühödött kapust.

Az incidensre a csehországi Pardubicie-ben került sor Ha¹ek csapata, a Bonfire Støída és az SK IHC Pardubice között. „Mindketten a jégre kerültek, egy teljesen normálias összecsúszás volt. Hasek azonban miután felállt és ok nélkül csépelni kezdte ütőjével a fejét” – idézi az idnes.cz intenetes hírportál a mérkőzés egyik résztvevőjét. Hasek azonban védekezett: „Szándékosan lettem hátulról megtámadva. Abban a pillanatban nem volt korong a közelünkben. Ez minden esetben felbosszant, hogy ha ilyen helyzetbe kerülök.” – mondta el a legendás pakkfogó, aki a karrierjét azután fejezte be, hogy a Detroittal megnyerte a Stanley kupát.

A pardubicei kórház szóvivője szerint a rendőrség pillanatnyilag azt vizsgája, hogy lehete büntetőjogilag felelősségre vonni a súlyos testi sértést okozó olimpiai bajnok kapust – adta hírül a TASR szlovák hírügynökség.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.