időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Nagy Imre magával keveredett ellentmondásba

MNO
2003.05.15. 17:22

Álszent dolog, hogy Nagy Imre, a hevesi megyeszékhely szocialista polgármestere a saját városában iskolákat zárat be, ugyanakkor országgyűlési képviselőként a középiskolai oktatásból kiszorultakról beszél, – jelentette ki az egri önkormányzat Szövetség az Egriekért nevű ellenzéki frakciója.

Löffler Erzsébet frakcióvezető csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Nagy Imre megválasztása óta e héten szólalt fel először a parlamentben, amikor Magyar Bálint oktatási miniszterhez interpellált „A középiskolai felvételi eljárás anomáliái„ címmel.
Az interpelláció szerint a Középfokú Közoktatási Intézmények Felvételi Információs Rendszerének „köszönhetően”, évente egyre többen vannak, akik nem nyernek felvételt egyetlen középiskolába sem.

Löffler Erzsébet ennek kapcsán megjegyezte: az információs rendszerben is nyilvánvalóan benne rejlenek a hibalehetőségek, hiszen Egerben pillanatnyilag 82 diák nem nyert felvételt középfokú oktatási intézménybe. Hozzátette: a polgármesteri hivatal ugyanakkor az év elején úgy intézkedett, hogy öt középiskola egy-egy osztállyal kevesebbet indíthat szeptemberben, jóllehet később három osztály indítását mégis engedélyezték. Kitért arra is, hogy az egri közgyűlés szocialista és szabad demokrata többsége áprilisban általános és középiskolák összevonásáról, bezárásáról döntött.

Nagy Imre parlamenti felszólalásakor saját magával keveredett ellentmondásba – mondta a frakcióvezető.

(MTI – fidesz.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.