időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Ünnepélyesen is beindult a diósgyőri acélgyár

MNO
2003.06.11. 07:51

A múlt hét óta ismét termel a DAM Steel Rt., ennek ellenére kedden este ünnepélyes külsőségek közepette jelképesen is beindították az acélgyárat.

A DAM felszámolója, a Mátraholding Rt. szerint minden feltétel adott a folyamatos termeléshez. A cég elegendő megrendelés-állománnyal rendelkezik, termékei iránt itthon és külföldön egyaránt nagy a kereslet. A gyárban a tervek szerint havonta 25-30 ezer tonna árut hengerelnek.

A nagyüzem helyzete január elsején ingott meg, akkor állította le a termelést az olasz tulajdonos. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság március végén mondta ki a csődöt, majd megkezdődött a felszámolás. A csődegyezségi tárgyalásokon a hitelezők, a beszállítók, a felszámoló, a vevők, a finanszírozásban érdekelt bankok, a kormány, az önkormányzat és a dolgozók egyaránt az újraindítás mellett érveltek. A felszámolónak sikerült megállapodnia az energiaszolgáltatókkal, az alapanyag beszállítókkal, végül pedig a számlavezető CIB Bank Rt.-vel is – közölte a WestelPress.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.