A Rába aláírta a HM-szerződést

A Rába Járműipari Rt. aláírta a Honvédelmi Minisztérium (HM) Beruházási és Beszerzési Hivatalával a 2003-ra szóló szállítási szerződést – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

MNO
2003. 07. 03. 12:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerződés keretében a Rába az idén a negyedik negyedévben 60 terepjáró járművet értékesít a HM számára közel 1,5 milliárd forint értékben.

A Rába a Honvédelmi Minisztérium gépjármű-beszerzési tenderének egyik nyerteseként összesen mintegy nyolcezer terepjárót szállíthat a következő 15 évben a magyar honvédség számára. A teljes tender mintegy tízezer jármű szállítására vonatkozott 230-250 milliárd forint értékben.

A csütörtöki közlemény szerint a Rába 2003. évi konszolidált árbevételi terve 33,838 milliárd forint. Az év első három hónapjában a csoport 7,244 milliárd forint árbevételre tett szert.

A Rába tavaly 39,4 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 31 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A társaság vesztesége 2002-ben 2,477 milliárd forint volt – adta hírül az mtv.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.