időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

A Váci út a legveszélyesebb Budapesten

MNO
2003.07.27. 06:22

A személyi sérüléssel végződő balesetek alapján tavaly a Váci út XIII. kerületi szakasza volt a legveszélyesebb. A balesetek túlnyomó részét az autóvezetők figyelmetlen, gyakran agresszív vezetési stílusra okozta - írja a magyarorszag.hu.

Baleseti szempontból a Váci út XIII. kerületi szakasza, valamint a XVII. kerületben a Pesti út és a XIV. kerületben a Hungária körút a legveszélyesebb – áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési alosztályának elemzésében, mely a 2002-es baleseti statisztikák alapján készült.

A veszélyességi listát vezető Váci úton 68 esetben történt személyi sérülés, melyből 37-et személygépkocsi vezetője, 22-t gyalogos okozott. A Westend City Center előtt az aluljárók és a kijelölt gyalogátkelőhelyek ellenére több járókelő rendszeresen megszegi a szabályokat. A bevásárlóközpontnál két gázolás is történt. A balesetek száma alapján veszélyesnek számít a Róbert Károly körút, a Gogol utca, a Meder utca, a Dagály utca kereszteződése.

Az 5,7 kilométer hosszúságú úton a sebesség helytelen megválasztása 2, az elsőbbségadás elmulasztása 10, az irányváltoztatás, haladás és bekanyarodás szabályainak megszegése 17 baleset lett a következménye. A járművezetők hibájából bekövetkezett balesetek okai nem vezethetők vissza forgalomtechnikai hiányosságra, inkább a figyelmetlen, gyakran agresszív vezetési stílusra.

A Pesti út 65 balesetéből 39-et személygépkocsi vezetője, hetet teherautó sofőrje, míg 11-et gyalogos okozott. Az elsőbbségadás elmulasztása 18, a követési távolság be nem tartása kilenc esetben vezetett karambolhoz. A gyalogosgázolások többnyire a figyelmetlenség és tiltott helyen való átkelés miatt következtek be. A csaknem tízkilométeres útszakaszon három halálos kimenetelű baleset történt.

A Hungária körút 3,5 kilométeres szakaszán 59 személyi sérüléses baleset történt, ebből kettő halállal végződött. Az elsőbbségadás elmulasztása 8, a sebesség helytelen megválasztása 4, a követési távolság be nem tartása 11 esetben okozott gondot. A személygépkocsi-vezetők 30, míg a gyalogosok 18 esetben okolhatók. Teherautók sofőrjei hat balesetet okoztak. (napi.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.