időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Kartellvád a német biztosítótársaságok ellen

MNO
2003.07.23. 05:27

A német Szövetségi Kartellhivatal kedden megerősítette, hogy több német biztosítótársaság ellen emeltek panaszt, és hétfőn értesítették az érintett cégeket áregyeztetéssel vádolva azokat. A biztosítótársaságoknak ezután válaszolniuk kell a vádakra, majd a hivatal eldönti, milyen büntetést szabjon ki rájuk.

Anja Scheidgen, a hivatal szóvivője nem közölte, mely cégekről van szó, ám a Financial Times Deutschland úgy tudja, hogy az Allianz, a Gerling Group, a Victoria Versicherung AG, az olasz Generali német egysége, az AMB Generali, a francia AXA német részlege, a Gothar-Konzern, a Privincial Düsseldorf és a Sparkassenversicherung Stuttgart szerepel a gyanúsítottak között.

A kartellhivatal júliusban 13 biztosítótársasági részlegnél tartott ellenőrzést és ezután határozott a panasz megtételéről. Scheidgen nem volt hajlandó megerősíteni, hogy a büntetés a százmillió eurós nagyságrendet is elérheti, ahogyan azt a Financial Times írja, de a törvénytelen árkartell büntetése a német törvények szerint háromszorosát érheti el annak a bevételnek, ami az áregyeztetés révén többletként keletkezhet az adott cégnél.(FigyelőNet, MTI-Eco)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.