időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Két tiszai vésztározó kellene

MNO
2003.07.22. 13:12

Az árvizektől leginkább fenyegetett Felső-Tisza mentén a Vásárhelyi-terv első, 2006. végéig szóló megvalósítási ütemében egy vésztározó mindenképpen megépül, de kettő lenne indokolt - mondta a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumpolitik programjával is összhangban lévő Vásárhelyi-terv első ütemében öt tározó kialakítása szerepel, amire 50 milliárd forintot irányzott elő a kormányzat.

Hozzátette: a 2007-2010 közötti második ütem beruházási költsége 100 milliárd forint; együttesen 14 tározót alakítanak ki, amelyek árvízveszély esetén 1,5 milliárd köbméter víz megtartására lesznek alkalmasak. „A vésztározók persze, nem csak az árvizek fenyegetésétől óvják majd meg a Tisza mentén élőket, hanem az eredeti árterületi állapot visszaállításával lehetőséget teremtenek a tájgazdálkodásra is, ami garantált jövedelemszerzést biztosít az érintetteknek” – jelentette ki Kis Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.