időjárás 5°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Megverik, kirabolják Pesten az örgeket

MNO
2003.07.26. 12:08

Közel tizenegyezer hatvan év fölötti budapesti vált tavaly valamilyen bűncselekmény áldozatává. A fővárosban közel 97 ezer nyugdíjas korú ember él. Senki nem tudja, hogy mennyien vannak közöttük, akiket rendszeresen bántalmaznak családtagjaik, gondozóik, ismerőseik - írja a Budapesti Nap.

A rendőrségi szakemberek szerint sok idős embert bántalmaznak, vagy tartanak lelki terrorban saját családtagjai. Ezek az esetek azonbanszinte mindig titokban maradnak. Az idős, sok esetben beteg emberek félnek segítséget kérni, és sokszor nincs is kitől, hiszen esetenként a szomszédoktól, ismerősöktől is elzárva tartják őket – mondta Krasznavölgyiné Váry Erzsébet rendőr őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság áldozatvédelmi főreferense.

Az idős emberek közülsokat éppen a rokonok áldozatai. A közelmúltban például egy szegedi férfi kétezer forintért verte halálra saját nagymamáját,mígnem a szomszédok észrevették és feljelentették.

A 60 év feletti emberek egyre gyakrabban vállnak áldozatokká a családon kívül is. Előfordul, hogy az utcán támadják meg őket és elveszik a táskájukat, amiben sok esetben éppen az utolsó forintjaikat őrizgetik. A tapasztalatok szerint az idős nőket többször bántalmazzák, mint a férfiakat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.