időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Tengerpart a Szajna-parton

MNO
2003.07.22. 08:41

Köztudott, hogy az újpesti polgármester tengerpartot akar varázsolni a Duna-partra. Nyugat-Európában már két helyen is megtették.

Ellentétben eddigi földrajzi ismereteinkkel, Párizsról és Brüsszelrõl is elmondható már, hogy tengerparti város. Legalább is mindkettõnek lett tengerpartja, pontosabban tengerparti strandja. Ez Párizsban például e hétvége óta nem kevesebb, mint három kilométer hosszan nyújtózik a Szajna északi oldalán, szemben a Cité-vel és Szent Lajos szigetével. Az idén ugyanis még nagyobb arányban ismételték a párizsi fõpolgármesteri hivatal tavalyi kezdeményezését, finom homokkal borították a rakpartot, pálmafákkal, napernyõkkel és sok száz nyugággyal varázsolták igazi tengerparttá.

Ez az akció tavaly csaknem négymillió embert, párizsi lakost és turistát tett boldoggá, beleértve a föllendült forgalmat elkönyvelt fagylalt, újság, és szuvenír árusokat, ezért adott ihletet más fõvárosoknak is – olvasható a radio.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.