időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Annie Lennox harmadszor

Pethes József
2003.10.10. 19:36

Rajongóinak nyolc évig kellett várniuk, hogy új dalokat tartalmazó albummal jelentkezzen Annie Lennox. A világhírű énekesnő újbóli jelentkezése szenzáció a javából, hiszen a Bare című nagylemez méltó folytatása a korábban megjelent albumoknak, a Divának és a Medusának. Az első két szólólemezből egyébként több mint tizenkétmillió példány fogyott el világszerte. Annie többszörös platinalemezes, Grammy- és Brit Award-díjas művész, aki nemrégen megkapta a jelentős Billboard Century Award-díjat is.
A Bare felvételei Londonban készültek Steve Lipson segítségével, aki már régóta együtt dolgozik az énekesnővel. A lemez dalai ismét meggyőzik hallgatóit arról, hogy Annie szuggesztív előadó, egyedülálló képessége van ahhoz, hogy érzéseit meghitten tolmácsolja. Lipson szerint ez a tizenegy új dal meghatározó forduló az énekesnő karrierjében, sőt ez eddigi legjobb lemeze. Már az album borítója is azt sugallja, hogy itt nem a külsőség a fontos, hanem a tartalom, hiszen az előadó puritán egyszerűséggel, smink nélkül, fehérre meszelt arccal néz ránk.
Azok, akik ismerik az egykori Eurithmics együttes tagjának korábbi számait, nem lepődnek meg, amikor a kissé szomorkás, igényesen megírt és előadott dalokat hallgatják. Nos, ezeket valószínűleg ritkán hallani a könnyedebb slágerek között. A dalok tiszták és őszinték, hiteles lírai vallomások, hiszen az énekesnő legbensőbb érzéseit tárja elénk. Mivel legtöbbjük zűrzavaros magánéletének lelki válságait mondja el, nem éppen ajánlható depresszióban szenvedőknek. De nem is lehangolók, csak mielőtt feltesszük a lemezt, rá kell hangolódnunk erre a letisztult hangzású zenére. Arra a zenére, ahol a zenekar legcsodálatosabb hangszere éppen Annie Lennox különös, egyéni hangja. Aki még nem ismeri, itt az alkalom, hogy meghallgassa, és biztosan nem fog csalódni benne.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.