A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Az államkassza biztos nyer a lottólázon

A magyar lottófőnyeremény Európában is kiemelkedőnek számít. Már a nyeremény halmozódásának 32. hetében három és félszerese volt az ötös találattal járó összeg az amúgy kiemelkedő angliai nyereménynek. A forgalomnövekedés legnagyobb nyertesei azonban nem a játékosok, hanem a Szerencsejáték Rt. és ezáltal az állam.

MNO
2003. 10. 31. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai szerencsejáték történetében hétről-hétre rekordösszegért játszanak a fogadók. A törvényi szabályozás miatt a felfokozott érdeklődés keltette forgalomnövekedés legnagyobb nyertesei azonban nem a játékosok, hanem a Szerencsejáték Rt. és ezáltal az állam – olvasható a menedzserforum.hu-n.

A Szerencsejáték Rt. már a tavalyi évben is kiemelkedő teljesítményt mutatott fel, 2003-ban azonban még a 2002-es eredményt is túl fogja szárnyalni. Ezen a héten ugyanis már 34 hete halmozódik a lottó nyereményösszege, és a felmérések szerint akkor szállnak be a legtöbben a játékba, ha milliárdos összeg vár a nyertesre. Először augusztus első hetében dőlt meg a lottózás hazai rekordja: minden eddiginél többen, nyolcmillió szelvénnyel játszottak az ötöslottón.

A magyar lottófőnyeremény Európában is kiemelkedőnek számít. Már a nyeremény halmozódásának 32. hetében három és félszerese volt az ötös találattal járó összeg az amúgy kiemelkedő angliai nyereménynek. A halmozódás egyébként köztudottan az 52. hétig tarthat, ami ebben az esetben jövő márciusra tehető. Ha akkor sincs ötös találat, a felhalmozódott 7,5 milliárd forintot 80-10-10 százalékban szétosztják a négyesek, hármasok és kettesek között.

A lottót és a szerencsejátékok más variációit – úgymint totót, skandináv lottót, kenót, luxort, hatoslottót stb. – működtető Szerencsejáték Rt. hosszú ideje a legnyereségesebb állami vállalatok körébe tartozik. Az ÁPV Rt. tulajdonában levő cég a Figyelő TOP 200 listáján az üzemi eredmény szerinti rangsorban a 14. helyet foglalta el, mely 2002-ben 9 milliárd 719 millió forint volt. A tavalyi évben a befizetett játékadó 40 milliárd forint volt, amely 15 százalékkal haladta meg a 2001. évit.

A vissza-visszatérő lottóláznak köszönhetően természetesen ez a játéktípus eredményezi a szerencsejáték-üzlet nyereségének legnagyobb részét. A 2001-es évben a bevétel 35,4 százalék-a származott a lottóból, 15,6 százalékot hozott a hatoslottó, 14,3 százalékot pedig a skandináv lottó.

2002-ben már nagyobb részben járult hozzá a lottó az összjövedelemhez, – 40,6 százalékkal -, a második legjövedelmezőbb a hatoslottó volt, 15,3 százalékkal, a harmadik pedig a skandináv lottó, 10,2 százalékkal.

A 2001 szeptemberében bevezetett Luxor egyelőre nem hódította meg a közönséget: 2002-ben 6,9 százalékban járult hozzá a Szerencsejáték Rt. összbevételéhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.