A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Csökkent az USA külkereskedelmi hiánya

Az Egyesült Államok külkereskedelmi mérleghiánya 39,2 milliárd dollár lett augusztusban - hozta nyilvánosságra a washingtoni kereskedelmi minisztérium pénteken.

MNO
2003. 10. 11. 4:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemzői várakozások átlagában 41,3 milliárd dolláros hiány szerepelt, azaz a hiánynak a júliusi 40,3 milliárd dollárról növekedni kellett volna. Szakértői vélemény szerint a dollár árfolyamának süllyedése tette lehetővé, hogy a deficit 40 milliárd dollár alá ereszkedjen, fél év óta első alkalommal. Ugyancsak pénteken közölte a kormányzat, hogy az amerikai termelői árindex (PPI) szeptemberben 0,3 százalékkal emelkedett, de ez a olaj drágulásának köszönhető, mert az energiaárak és az élelmiszerek nélküli PPI augusztushoz képest nem változott. Augusztusban a PPI 0,4 százalékkal emelkedett. Elemzők szeptemberre a termelői árak szinten maradását jelezték előre, az olajár nélkül viszont 0,1 százalékos emelkedésüket. (Index)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.