Lujza 2024. március 2.
logo

Csökkent az USA külkereskedelmi hiánya

MNO
2003.10.11. 04:26

Az Egyesült Államok külkereskedelmi mérleghiánya 39,2 milliárd dollár lett augusztusban - hozta nyilvánosságra a washingtoni kereskedelmi minisztérium pénteken.

Az elemzői várakozások átlagában 41,3 milliárd dolláros hiány szerepelt, azaz a hiánynak a júliusi 40,3 milliárd dollárról növekedni kellett volna. Szakértői vélemény szerint a dollár árfolyamának süllyedése tette lehetővé, hogy a deficit 40 milliárd dollár alá ereszkedjen, fél év óta első alkalommal. Ugyancsak pénteken közölte a kormányzat, hogy az amerikai termelői árindex (PPI) szeptemberben 0,3 százalékkal emelkedett, de ez a olaj drágulásának köszönhető, mert az energiaárak és az élelmiszerek nélküli PPI augusztushoz képest nem változott. Augusztusban a PPI 0,4 százalékkal emelkedett. Elemzők szeptemberre a termelői árak szinten maradását jelezték előre, az olajár nélkül viszont 0,1 százalékos emelkedésüket. (Index)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.