időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Elkelt a Hungaropharma és a Dunaferr

Napi Online
2004.02.19. 17:09

Az ÁPV Rt. igazgatósága mai ülésén döntött a Hungaropharma privatizációjáról, illetve tudomásul vette a Dunaferr többségi pakettjének eladásáról szóló tárgyalások sikeres lezárását.

A vagyonkezelő igazgatósága óérvényesnek és eredményesnek nyilvánította a Hungaropharma Rt.-nek ÁPV-tulajdonban lévő 15 százalék plusz 1 szavazati arányt megtestesítő részvénycsomagjának, a Forrás Rt. tulajdonában lévő 10 százalékos pakettel közösen történő értékesítésére kiírt pályázatot.

A nyilvános egyfordulós pályázatra a január 19-i határidőig egy pályázó, a Richter Gedeon Rt., az Egis Rt. és a Béres Befektetési Rt. alkotta konzorcium adott be ajánlatot, 2,055 milliárdos vételárral. A pályázat elbírálása kizárólag a vételár alapján történt, s ezzel sikeresen befejeződött a vezető gyógyszer-nagykereskedelmi cég privatizációja.

Az igazgatóság emellett tudomásul vette, hogy eredményesen lezárultak a tárgyalások a Donbass-Duferco ukrán-svájci konzorciummal a Dunaferr Rt. többségi csomagjának megvásárlásáról szóló befektetési megállapodásról. Az aláírásra néhány napon belül sor kerülhet. Az igazgatóság szintén mai ülésén megtárgyalta és elfogadta az ÁPV Rt. vagyoni körébe tartozó 23 Volán társaság 2004. évi üzleti tervét.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.