időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Maradnak a Zengő fái – az erdészet visszaadta a megbízást?

MNO
2004.02.14. 11:35

Októberre marad a Zengőre tervezett NATO-lokátorállomás felépítése. Bár a fakitermelésre holnapig lenne lehetőség, az erdészet munkatársai ma már kísérletet sem tettek a 0,2 hektárnyi erdő kivágására. A tüntetők "trükközéstől" tartanak, ezért fenntartják a figyelőszolgálatot - írja az index.

Ma reggel sem az erdészet, sem a biztonsági emberek nem mentek fel a Zengőre, hogy megkezdjék a fák kivágását a tervezett lokátorállomás helyén. A környezetvédő aktivisták vezetői között elterjedt, hivatalosan meg nem erősített hírek szerint az erdészet visszaadta a Honvédelmi Minisztérium megbízását. Az erdészet illetékesei a szaktárcára hárították a nyilatkozatot, ám Bocskai István, a HM kommunikációs főigazgató-helyettese nem kívánta kommentálni a hírt.

A természetvédők attól tartanak, hogy a határidőn túl, az engedélyeket kijátszva is nekikezdenek a fakitermelésnek, ezért a jövő héten is figyelőszolgálatot tartanak fenn. A környezetvédők vezetői szerint a Honvédelmi Minisztérium most már októberre készül. Bár véleményük szerint a minisztérium által megbízott kivitelező akkor már minden eszközzel a fakitermelésen lesz, azt igérik: ismét megakadályozzák a lokátorépítést. (index)


Fotók: Máté Péter

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.