időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Sürgősséggel tárgyalják a Tilos Rádió ügyét

MTI
2004.02.12. 10:39

Sürgősséggel napirendjére vette a Tilos Rádióval kapcsolatos, a grémiumhoz múlt héten eljuttatott beadványt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) csütörtökön - közölte a médiahatóság egyik név nélkül nyilatkozató tagja a nap folyamán az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint Ladvánszky György (MSZP) tartózkodása mellett az ORTT másik négy tagja támogatta a kezdeményezést, így – a szokásos eljárástól eltérően – már csütörtöki ülésén foglalkozhat a témával a testület.

Emlékeztetett rá: a hagyományos eljárás betartásával csak a jövő héten került volna az ORTT napirendjére az ügy. A beadvány tárgyalását, napirendre vételét a testületbe a Fidesz által jelölt Erdős Zsuzsanna indítványozta – közölte szerdán az MTI-vel egy névtelenséget kérő testületi tag. Az informátor tájékoztatása szerint csütörtökön szavaznak arról is, megfellebbezik-e azt a bírósági döntést, amely felfüggesztette a médium műsorszolgáltatási jogának harminc napos megvonásáról szóló határozatukat.

Dönthetnek arról is, hogy vizsgálatot indíttatnak-e az ORTT irodájával a Tilos Rádió egyik múlt heti adásában felolvasott, Orbán Viktort becsmérlő sms-üzenet miatt – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.