Elhunyt Malonyai Dezső színházigazgató

Életének 83. évében kedden elhunyt Malonyai Dezső színházigazgató – közölte a Pesti Magyar Színház. Malonyai Dezső 1945-ben színészként kezdte pályáját Pécsett.

MNO
2004. 03. 09. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évvel később a Madách Színház gazdasági vezetője, majd a kecskeméti Katona József Színház üzemigazgatója lett. 1952-től egy évtizeden át a Magyar Néphadsereg Színháza, a későbbi Vígszínház gazdasági igazgatójaként dolgozott, 1962 és 1965 között a Nemzeti Színház igazgatóhelyetteseként, majd gazdasági igazgatójaként tevékenykedett.

1976-ig a Művelődési Minisztérium színházi főosztályát vezette, majd az Operett-, később a Népszínház, 1982-től nyugdíjba vonulásáig, 1988-ig a Nemzeti Színház igazgatója volt.

Malonyai Dezső temetéséről később intézkednek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.