Ingatlan-ügy: Juhász és két lánya jogi lépésekre készül

Juhász Ferenc és két lánya jogi lépéseket tesz a történtek miatt, mert a Fidesz hétfői sajtótájékoztatóján olyan szerződéseket hoztak nyilvánosságra, amelyek személyes adatot képeznek és nem tartoznak a nyilvánosságra - közölte a HM kommunikációs főigazgatója.

MNO
2004. 03. 08. 16:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matyuc Péter, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgatója Juhász Ferencet idézve az MTI-nek kijelentette: nincs olyan mentelmi bizottsági eljárás, amely a nyolc éve külön háztarásban élő nagykorú, önálló hozzátartozók vagyonát vizsgálná. A főigazgató arra a hírre reagált, hogy a
a mentelmi bizottság ellenzéki tagjai a testület összehívását kezdeményezik Juhász Ferenc honvédelmi miniszter látványos vagyongyarapodásával összefüggésben. Lengyel Zoltán (Fidesz) mai sajtótájékoztatóján döbbenetesnek nevezte, hogy a Juhász család újabb ingatlanokkal gyarapodott az elmúlt öt hónap alatt, amelyek értéke szavai szerint 51,5 millió forint.

Matyuc közölte: a honvédelmi miniszter szerint a Fidesz megpróbálja azt a látszatot kelteni, mintha ő vásárolta volna ezeket az ingatlanokat lányainak, noha azokat ők maguk vették. Hozzátette: ez a hadjárat semmi egyébre nem jó, mint hogy a két lány életét megzavarja.

A kommunikációs főigazgató elmondta: a honvédelmi miniszter és két lánya jogi lépéseket tesz a történtek miatt, mert a Fidesz hétfői sajtótájékoztatóján olyan szerződéseket hoztak nyilvánosságra, amelyek személyes adatot képeznek és nem tartoznak a nyilvánosságra.

Géczi József Alajos az MTI-nek elmondta: az ellenzéki képviselők kezdeményezését még nem kapta meg írásban. Közölte, valószínűnek tartja, hogy az ombudsmanhoz fog fordulni az ügyben: „lehet-e ilyen szintig a személyiségi jogokban turkálni egy képviselő távoli hozzátartozói esetében”. Megjegyezte: vagyonnyilatkozati eljárást csak a képviselővel egy háztartásban élő családtagokkal kapcsolatban lehet indítani, ez esetben pedig nem erről van szó.

A bizottság elnöke szerint ha Lengyel Zoltán továbbra is tartja kifogásait, tegyen feljelentést, a rendőrség, az ügyészség, az APEH „megnézi az ügyet”, de „hagyja ki ebből a nemtelen cirkuszból a mentelmi bizottságot”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.