időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Nyolcszázmillió a Várra, négyszázharminc a Sorstalanságra

MNO
2004.04.28. 16:45

Nyolcszázmilliós forrásból folytatódhat idén a Vár rekonstrukciója, 430 millió jut a Sorstalanság befejezésére, a Malév pedig hárommilliárdos tulajdonosi támogatást kap - derült ki a kormányülést követő sajtótájékoztatón.

A kormány mai ülésén döntött a Budai Vár felújítási munkálatainak folytatásáról. A kabinet ülését követő sajtótájékoztatón Hiller István kulturális miniszeter elmondta: a kulturális tárca költségvetéséből nyolcszázmillió forintot fordítanak e célra idén. A munkálatok három hónapon belül elkezdődnek.

A kormány úgy döntött: biztosítja a korábban megítélt 430 millió forintos támogatást a Sorstalanság folytatásához és befejezéséhez – mondta Hiller, hozzátéve: a pénzügyi problémákat feltáró vizsgálat egy hónapon belül lezárul.

A sajtótájékoztatón Gál J. Zoltán beszámolt a Malév hárommilliárdos támogatásáról, illetve a Hajdú-Bét és a Parmalat beszállítóinak hiteltámogatásáról. – Egyszeri alkalomra kedvezményes hitelkonstrukciót dolgozott ki a kormány: a hitelek 100 százalékos kamattámogatással, és 100 százalékos állami garanciavállalás mellett 5 éves futamidőre vehetők igénybe egy év türelmi idővel – közölte Gál J. Zoltán. (radio.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.