A fiúk cége mellett más is képviseli a Matávot az EU-ban

Fejvadászcég segítségével választotta ki a Matáv azt a személyt, akit május 1-jétől Brüsszelbe delegált, hogy a távközlési társaságot az unióban képviselje. Mácz Ákos, a kiválasztott fiatal szakember lényegében éppen azt a feladatot hivatott ellátni, amelyre a Matáv 100 millió forintos szerződést kötött a Medgyessy Péter kormányfő és Baráth Etele államtitkár fiai érdekeltségébe tartozó TGG and Partners Kft.-vel.

Magyar Nemzet
2004. 05. 22. 5:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Matáv belső újságja, a Telmondó április 23-i számában interjút készített Mácz Ákossal, akit kiváló nyelvtudása és hétéves távközlési múltja miatt delegáltak Brüsszelbe, hogy a távközlési társaság érdekeit képviselje az EU-ban.

Mácz a beszélgetés során közölte: „A másik lényegi feladatköröm az, hogy felkutassam azokat a forrásokat, amelyeknek elnyerésével magyarországi cégek, vállalkozások vagy éppen az államigazgatási szektor számára lehetővé válik távközlési beruházások megvalósítása.” Kitért arra, hogy az EU-ból származó fejlesztési pénzek jelentős részének elosztását Magyarországon a Nemzeti Fejlesztési Hivatal koordinálja a beérkezett pályázatok alapján.

Megjegyezte azonban, hogy vannak olyan központi EU-források is, amelyekért közvetlenül Brüsszelben kell folyamodni. – Utóbbiak felkutatása szintén az én feladatom – fogalmazott.

Mácz Ákos megbízása újabb kérdéseket vet fel a Matáv, illetve a TGG and Partners Kft. között létrejött 100 millió forintos szerződés ésszerűségét illetően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.