Kopogtatócéduláért ingyen utaztatott az MSZP-s képviselő?

A helyi Fidesz gyanúja szerint nyugdíjasokat utaztatott ingyen Miskolcra egy XVII. kerületi szocialista önkormányzati képviselő; a politikus a kirándulásért a kopogtatócédulákat kérte cserébe. Az érintett Vígh Kiss József cáfolta a vádakat.

Magyar Nemzet
2004. 05. 21. 6:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egynapos kirándulásra vitte Miskolcra a Rákoscsabai Nyugdíjasklub közel ötven tagját Vígh Kiss József (MSZP) XVII. kerületi önkormányzati képviselő – állították lapunknak az érintettek. Elmondásuk szerint a politikus a túráért cserébe azt kérte az utazóktól, hogy vigyék magukkal kopogtatócédulájukat. Közölték azt is: Miskolcon várost néztek, valamint vendégül látták őket a polgármesteri hivatalban, s később az egyik környékbeli kisváros MSZP-székházában is megálltak. Az ügy miatt Lázár Attila fideszes képviselő interpellációt nyújtott be a tegnapi testületi ülésen.

Vígh Kiss József a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: nem kirándulócsoporttal, hanem egy delegációval járt Miskolcon, a csoport a kerületi civil szervezetek tagjaiból állt. Mint mondta, a szavazás szó valóban többször is elhangzott az úton, ám nem az európai parlamenti választásokról, hanem az egyik civil szervezet által alapított Aranyhegy-diplomáról beszéltek. A kopogtatócédulák elkérésével kapcsolatban úgy fogalmazott: „Mit gondolnak, elkértem a szelvényeket, mintha buszjegy lett volna?” A XVII. kerületben egyébként sokan nem kapták meg az ajánlószelvényeket. A Magyar Nemzet úgy tudja: a kopogtatócédulák kiszállítását egy Törpilla Bt. nevű cégre bízta az önkormányzat a posta helyett. A lap szerette volna megkérdezni az ügyről Hoffmann Attila (MSZP) polgármestert is, ám ő lapzártáig nem reagált a megkeresésre.

Gidró Kriszta

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.