Rogán: Etikátlan Dornbach Alajos megbízása

Etikátlannak tartja Rogán Antal (Fidesz) a Dornbach Alajos volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő ügyvédi irodája és a szabad demokrata vezetésű informatikai minisztérium között létrejött tanácsadói szerződést – írja a Magyar Nemzet.

MNO
2004. 05. 07. 7:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelmű, hogy SZDSZ-es kapcsolatai miatt kapott megbízást Dornbach Alajos cége. Tucatnyi olyan ügyvédi iroda van, amely legalább annyira felkészült, mint ez – mondta Rogán Antal, az Országgyűlés informatikai bizottságának fideszes elnöke. Szerinte – ha jogszerű is – különösen etikátlan ez a szerződés, mert éppen az SZDSZ kampányolta végig az országot két évvel ezelőtt „Lop stop” feliratú táblákkal.

Mint a Magyar Nemzet korábban megírta, az informatikai minisztérium honlapján Üvegzseb cím alatt közzétett adatok alapján az SZDSZ-es vezetésű tárca 37 ezer forintos óradíjat fizet tanácsadásért a Dornbach és Hegyvári ügyvédi irodának, amely a minisztériumtól csaknem húszmillió forintot vehet fel, mivel a szerződés 540 órára szól.

Dornbach Alajos 1990-től 2002-ig az SZDSZ országgyűlési képviselője volt, most is tagja a párt országos tanácsának. Pető Iván (SZDSZ) szerint, ha Dornbach Lajos képviselő lenne, akkor jelentene problémát a megbízás, de így nem. Dornbach azonban közleményében kifejtette, hogy egy másik ügyvédi iroda tagjaként, 1995 és 1998 között szintén dolgozott a Lotz Károly vezette közlekedési tárcának, pedig akkor még országgyűlési képviselő volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.